מחפשים קינוח קייצי מעולה? מרשים במיוחד? קל להכנה? בשתי דקות עבודה? קבלו את הכל באפוגטו האיטלקי (AFFOGATO שפירושו , טבוע), שמורכב מכדור גלידת וניל ומאספרסו איכותי שמקיף אותו. אפשר להוסיף לאספרסו ליקר, אבל הקינוח המקורי מעולה גם בלעדיו.
אין לכם מכונת אספרסו? לא נורא, גם לי אין, מקינטה איטלקית תעשה את העבודה מצויין. אין לכם גם מקינטה? לקפה לנדוור יש קפה שחור בטעם אספרסו, שיכול לשמש חלופה לא רעה.
כיוון שהאפוגטו מורכב משני מוצרים בלבד, כדאי שיהיו באיכות גבוהה. את הגלידה מומלץ לרכוש בגלידריה איכותית, לא בסופר, ולבקש לפני כן לטעום את הוניל, כדי לוודא שזה הטעם שאתם אוהבים. אין צורך להוסיף לקפה סוכר, הוא יקבל את המתיקות מהגלידה. השילוב בין הגלידה הקרה המתוקה לקפה הרותח המר עושה עבודת פלאים. בסוף, כשהגלידה נמסה, מקבלים משקה מוקה מעולה לא פחות מתחילתו של הקינוח.