הרושטי השויצרי, הידוע במקורותינו כלטקעס, או לביבות תפוחי אדמה, מופיע בשתי צורות. בשויץ הוא עשוי מתפוחי אדמה מבושלים. אני מעדיפה אותו בגירסה השניה, של בישול קצר שמשאיר חלק ממנו פריך.
אפשר לאכול את הרושטי כפי שהוא, ואפשר לערום עליו תוספות. שילוב מנצח אחד הוא שמנת (אפשר חלופה טבעונית), בצל ירוק, מלח ופלפל.
אם אהבתם את המתכון הזה, אני שמחה לעדכן אתכם שהוא ו-99 נוספים מחכים לכם ב-ספר 100 המתכונים של חגי ישראל – ספר המתכונים שלי, שיצא לאור בשיתוף עם סטימצקי ויהיה מתנה מושלמת שכיף לחזור אליה כל שישי וחג להכנת הארוחה המשפחתית האהובה 🙂
מה צריך (ל-10 רושטי בינוני)?
5 תפוחי אדמה בינונים
בצל יבש
50 גרם תערובת פרמזן וגרוייר מגוררות – לא חובה, אפשר חלופה טבעונית
2-3 כפות גדושות קורנפלור
מלח, פלפל
שמן זית לטיגון
מה עושים?
בקיצור: מכניסים תפוחי אדמה עם הקליפה לסיר ומבשלים לתחילת ריכוך בלבד. מקלפים. מגררים בצל, גבינות ותפוחי אדמה. מערבבים הכל, יוצרים לביבות דקות ומטגנים.
בהרחבה: שוטפים תפוחי אגמה עם הקליפה ומבשלים במים רק עד שהם מתחילים להתרכך בחלק החיצוני, אך נשארים מספיק קשים לגירור. לשים לב, כשמוציאים אותם הם ממשיכים להתרכך מהחום של עצמם, לכן יש להוציא מהסיר מוקדם יחסית. מוציאים, מצננים ומקלפים.
מגררים דק בצל וגבינות. סוחטים את הבצל מעודפי נוזלים.
את תפוחי האדמה מגררים על מגררת גסה (אפשר במעבד מזון). סוחטים את תפוחי האדמה מעודפי נוזלים אם יש, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים.
יוצרים לביבות. אני דוחסת את התערובת לרינג בינוני בעובי של כמה מילימטרים (לביבה עבה מידיי לא תהיה מוכנה במרכזה). אם אין רינג, אפשר ליצור כדורים ולשטח אותם במחבת. התערובת עם הגבינה קלה יותר לעבודה, לעומת זו עם הבצל, שנוטה להתפרק ומצריכה יותר סבלנות.
מחממים שמן ומטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה, על להבה בינונית-נמוכה. מוציאים לנייר סופג.
להגשה אפשר לצרף מטבלים חלביים או טבעונים מקבילים:
1.שמנת חמוצה 15% וגבינה לבנה 5% ביחס שווה, עם בצל ירוך קצוץ, מלח ופלפל.
2. צזיקי – יוגורט עם שום כתוש, בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, נענע, מלח ופלפל.