פאי שזיפים שיכורים

ב

IMG_8787-web

הקיץ שופע פירות שפורצים את גבולות הקינוחים לכל כיוון אפשרי. הם נפלאים טריים וצוננים,  ולא פחות מכך, כשהם אפויים, חבויים בכיסונים ובפאי, מככבים עם ציפוי קרמבל, ובעוגה מהירה.
מאפה פאי  גדוש בפירות עסיסיים מצופים בסוכר יכול להיות מוקדש לפרי מרכזי שממככב, כשזיפים, תפוחים, או נקטרינות, ואפשר לשדך שני סוגים ממבחר של תפוחים, אגסים, שזיפים, נקטרינות, דובדבנים ואפרסקים.
כשהייתי ילדה הייתי נוסעת בחופשת הקיץ לבקר את הדודים שלי בנס ציונה. היו להם בחצר עצי פרי, בהם  עץ סנטרוזה, שלפירות שהניב כל שנה היה טעם גן עדן. הפירות של היום מתקשים לשחזר את הטעמים ההם, אבל לפעמים אני נתקלת בשזיף שאפשר לומר עליו, שיש לו טעם של הסנטרוזה מנס ציונה. הפאי הזה מוקדש לדודים שכבר אינם איתנו, ציפורקה ומושקו לבנדל.
הפאי הוא קינוח המורכב מבצק, תמליא ומעליו שכבת בצק נוספת.

 

 לפריכות נוספת של הבצק אני מוסיפה קמח תירס (זה שנראה כמו סולת צהובה). הוא נשאר מעט קשה גם בתום האפיה ומורגש כגרגרים קטנים שמפוזרים בבצק.
את פאי הפירות אפשר לשמור בקירור, ולהגשה אפשר לחמם במיקרוגל.

מצרכים (לתבנית עגולה 30-26 ס"מ):
לבצק –
280 גרם (2 כוסות) קמח רגיל
חצי כפית אבקת אפיה
שני שליש כוס קמח תירס
חצי כפית מלח שולחן
שליש (70 גרם) כוס סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה גדולה
1-2 כפות מים קרים, לפי הצורך

למלית –
1 קילוגרם שזיפי סנטרוזה חתוכים גס
4-5 נקטרינות
2 כפות סוכר
2 כפות ליקר דובדבנים/ ברנדי/ קוניאק (לא חובה)
חצי כפית קינמון
2 כפות קמח, או קורנפלורIMG_3775

אופן ההכנה:
משרים את הפירות החתוכים עם הסוכר, הקינמון והליקר עד גמר הכנת הבצק (כחצי שעה). לקראת ההכנסה לבצק מוסיפים את הקמח/קורנפלור ומערבבים. הוא נועד לספוח נוזלים באפיה.

להכנת הבצק – מכניסים את כל החומרים היבשים למעבד מזון. מערבבים ומוסיפים חמאה. מערבלים ליצירת פירורים ומוסיפים ביצה. ממשיכים לערבל לתחילת היווצרות בצק. אם הוא פירורי מידיי מוסיפים  1-2 כפות מים קרים. שופכים על משטח עבודה, ואוספים לכדור עם מינימום לישה. עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
מוציאים מהמקרר. חוצים. מחזירים חצי למקרר. מניחים את החצי האחר על נייר אפיה ומשטחים מעט עם הידיים. מניחים עוד נייר אפיה ומרדדים בזריזות את הבצק שביניהם. בגלל החמאה יש לו נטיה להתרכך, לכן העבודה צריכה להיות בסביבה קרה ובמהירות.
משמנים תבנית אפיה ומעבירים אליה את הבצק. השיטה הנוחה היא להסיר ממנו בעדינות את הנייר העליון, להרים את הנייר התחתון עם הבצק ולהפוך אותו לתבנית. מסירים את הנייר התחתון.
מסדרים את הבצק בתבנית כך שיכסה את השוליים. חותכים עודפים. מכניסים לפריזר, או לפחות למקרר.
מרדדים באותו אופן את החצי השני.

IMG_3723
מוסיפים לפירות קמח/קורנפלור, מערבבים ומעבירים לבצק שבתבנית. אם יש נוזלים, לא לשפוך אותם לתבנית. משטחים לגובה אחיד.
מוציאים את הבצק המרודד בין שני הדפים, מסירים דף אחד ומניחים על הפירות. מסירים את הדף השני. מסדרים את הבצק כך ששוליו ייכנסו לתוך התבנית. חותכים עודפים (אפשר להכין מהם עוגיות בסוף האפיה של העוגה).
יוצרים שני חתכים בבצק העליון  מהם ייצאו האדים במהלך האפיה. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעליה מעט סוכר, או סוכר וקינמון.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 35 דקות. האפיה מתבצעת בשליש התחתון של התנור.
IMG_8831-web

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s