הפאי, או הפשטידה ממלאים אצלי תפקיד מרכזי בבראנץ', או בארוחת ערב, עם סלט ירקות ליד. הפעם צירפתי לתרד ולגבינות נגיעות של דלעת אפויה, לצבע ולגיוון טעמים.
מצרכים לתבנית 26-24 ס"מ:
לבצק-
175 גרם קמח רגיל, או תופח
רבע כפית אבקת אפיה – אם משתמשים בקמח תופח, לוותר
רבע כפית מלח
20 גרם גבינת קשקבל מגוררת (לא חובה, מוסיפה טעם מיוחד)
100 גרם קוביות חמאה קרות שממתינות במקרר
חצי כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
1 ביצה בינונית
1-2 כפות מים, אם צריך (הסבר בהמשך)
למלית-
350 גרם (חצי קופסת פלסטיק גדולה) עלי תרד טריים
700 גרם דלעת (עם הקליפה)
250 גרם ריקוטה פרסקה, או גבינה לבנה 5%
1 שמנת לבישול 15% שומן (250 מ"ל)
1 חלמון
2 ביצים
40 גרם קשקבל/פרמזן/ מוצרלה מגוררת (אפשר תערובת גבינות)
20 גרם חמאה
מעט שמן לטיגון
מלח, פלפל
אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות.
לבצק-
מערבבים (במעבד מזון, או ידנית) קמח, גבינה מגוררת, תבלינים ופטרוזיליה לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את קוביות החמאה הקרות ומערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק שמתחיל להתגבש. אם לא מגיעים לתחילת התגבשות אחרי הוספת הביצה, מוסיפים 1-2 כפות מים בטמפרטורת החדר. מידת ספיגת הנוזלים של הבצק משתנה לפי גודל הביצה והיובש בחדר.
לישה ממושכת פוגמת בהמשך בפריכות של הבצק, לכן יש להפסיק את הלישה בשלב בו הפירורים מתגבשים לבצק.
משמנים קלות תבנית אפיה. מוציאים את הבצק לתבנית, משטחים ומהדקים לעובי אחיד של 2-3 מילימטרים עם כף היד. או:
לחלופין אפשר להוציא את הבצק על נייר אפיה מקומח, לרדד לגודל התבנית כולל השוליים, להפוך לתוכה ולהצמיד לתחתית ולדופן. אם ישנם עודפים במקום אחד מעבירים למקום שחסר בצורת טלאים. מכניסים למקפיא עד להשלמת המלית.
למלית –
חותכים את הדלעת לקוביות, משמנים קלות, מתבלים במלח ופלפל, מכניסים לתנור על נייר אפיה ב-200 מעלות כחצי שעה, עד לריכוך מלא.
משמנים במעט חמאה ושמן זית מחבת, קוצצים גס את התרד ומטגנים עד שהוא מתכהה ולא נותרים נוזלים במחבת. מתבלים במלח ופלפל ומצננים.
מערבבים את התקד עם שאר חומרי המלית, למעט הדלעת. יוצקים לתבנית. משבצים את הדלעת. מפזרים מעל פרמזן. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כחצי שעה, עד הזהבה.
כ
כ
כ