הקינוח שלי לערב שבועות היה פבלובה בסגול, בטעם חמוץ מתוק ועם הרבה שוקולד אלכוהולי. חגיגה.
אבקת פירות יער צובעת את הקרם בסגול יפהפה ומעניקה לו טעם חמוץ-מתוק מעודן.
הפבלובה מעוצבת משתי טבעות. העליונה נוצרת כשמזלפים פרחים מוגבהים צמודים זה לזה. המאפה תופח מעט באפיה והם מתהדקים ויוצרים כתר.
אבקת פירות יער ניתן להשיג בחנויות מתמחות באפיה.
מצרכים:
למרנג –
4 חלבונים
140 גרם סוכר
כף חומץ
לקרם –
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
80 גרם (אריזה) פודינג וניל
אפשרויות לצבע טבעי – כף וחצי אבקת פירות יער, או 2 כפות מיץ אוכמניות (להשיג בחנויות טבע). לצבע ורוד אפשר להשתמש במיץ חמוציות, נפוץ יותר)
לשוקולד –
80 גרם שוקולד 70% או 60% מוצרי קקאו
80 מיליליטר שמנת 38%
1-2 כפות ליקר שרי (או שוקולד, או בייליס, או בטעם פירות)
אופן ההכנה:
מקציפים חלבונים , וכשמתחיל להתרומם קצף מכניסים בהדרגה את הסוכר.מקציפים לקצף יציב אבל רך, כך שכשמקימים את המטרפה נשאר עליה קצף עך שפיץ. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים כפית חומץ וממשיכיפ להקציף עוד כמה שניות.
מציירים עם טוש על נייר אפיה שני עיגולים בקוטר 20 סנטימטר. מניחים את נייר האפיה בתבנית כשהחלק המצוייר כלפי מטה, כדי שרעלי הטוש לא יחדרו ממאפה.
מכניסים את הקצף לשק זילוף ומזלפים טבעת עם מחצית מהקצף. לחלופין אפשר להשתמש בכף, בזהירות לא למחוץ את הקצף.
על העיגול השני מזלפים עיגלי קצף מוגבהים זה לצד זה. לחלופין אפשר ליצור צורות בעזרת שתי כפות.
מכניסים לתנור שחומם ל-125 מעלות לשעתיים לפחות.
לקרם –
מכניסים לקערה את כל החומרים ומקציפים עד שמתקבל קרם יציב.
לשוקולד –
קוצצים את השוקולד, או משתמשים במטבעות שוקולד.
מחממים שמנת לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד. מחכים חצי דקה ומערבבים. אם השוקולד לא נמס לחלוטין, מחממים מעט את הכלי. אפשר במיקרו ל-10 שניות (זהירות, שוקולד נוטה להישרף מהר)?
הרכבה –
מגישים מייד בתום ההרכבה, כי המרנג תופס לחות ומתרכך. לכן מרכיבים רגע לפני ההגשה.
מניחים את הטבעת על צלחת הגשה. מעליה מזלפים את כל הקרם. מניחים מעליו את הכתב. מזלפים מעל בנדיבות את השוקולד.