זיפולה – סופגניה איטלקית מלוחה

ב

 

IMG_0129.jpg-webאת הזיפולה הכרתי באחת מתכניות ערוץ האוכל (סילביה לוקולה), ומייד התאהבתי.  למרות שאני מעמיקה מעל עשור במטבח האיטלקי, זה היה חדש לגמרי מבחינתי. הוא לא עוד בצק שמרים מטוגן, כמו הפריקאסה הצפון אפריקאי. יש בו פירה תפוחי אדמה שמעניק לו מרקם וטעם יחודיים.
במקור הסופגניה עוטפת פילה אנשובי מלוח. אפשר למתן את המליחות כך שמערבבים 3-4 פילטים עם גבינה, ריקוטה או מסקרפונה, יוצרים כדורים קטנים וטומנים אותם בבצק. כאן מובאת הגרסה המקורית.. אפשר לוותר על האנשובי ולטבען את המנה עם תרד ובצל מטוגנים.

מה צריך (ל-12 כדורים)?
500 גרם קמח רגיל
8 גרם שמרים
300 מ"ל מים
50 מ"ל שמן זית
7 גרם מלח

300 גרם תפוחי אדמה
6-12 פילטים אנשובי

מה עושים?
בקיצור – לשים את חומרי הבצק, מכינים מתפוחי האדמה פירה ומשלבים בדקת הלישה האחרונה. מתפיחים, לוקלים עם כף מעט בצק, מניחים בתוכו אנשובי, עוטפים עם קצות הבצק ומטכנים בשמן עמוק.
בפירוט – מבשלים תפוחי אדמה עם הקליפה במים מומלחים ועשהם רכים מוציאים, מקלפים, מצננים מעט ומועכים לפירה.
מערבבים בקערת מיקסר מים, שמן, מלח וקמח. מוסיפים את השמרים. לשים 5 דקות במהירות 1 ועוד ארבע דקות במהירות 2. מצרפים את הפירה בטמפרטורת החדר (לא יותר מ-33 מעלות. חשוב, כדי שלא יהרוג את השמרים). לשים כדקה להטמעה מלאה. לא להגזים בלישה כיוון שאז יווצר בצק עמילני מידיי.
מכסים את הבצק בכובע נילון ומעבירים למקרר להתפחה. ההתפחה איטית יחסית בגלל תפוחי האדמה והקור. עם זאת, השארת הבצק בחדר חמים עלולה לקלקל אותו (מתקבל ריח וטעם חמוצים במיוחד). מנסיון, אם רוצים לקצר תהליכים אפשר לפני ההתפחה להעביר אותו עטוף בניילון למקפיא ולהפשיר ביום ההכנה.
מחממים שמן רגיל לכ-180 מעלות (חם מאוד אך לא מעלה עשן וריח שרוף).
לוקחים את הבצק שתפח וקורצים ממנו נתח עם כף. מניחים עליו את האנשובי וסוגרים מכל הקצוות. מניחים בשמן. חוזרים על הפעולה ומניחים כמות כדורי בצק כך שיוכלו להתנפח ולע לדחוף זה את זה. לאחר השחמה קלה הופכים. לאחר שהצד השני משחים מוציאים לנייר סופג ומגישים.
אוכלים עם הידיים, כמו סופגניה מתוקה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s