ברוסקטה כבד בליקר אוכמניות (גם למסורבי גלוטן)

ב

השאריות של הבגט מאתמול הן התירוץ להכנת ברוסקטה. זו אותה פרוסה קלויה עם שמן זית
ומעט שום, שאפשר להניח עליה הכל, רצוי עם רוטב, ובנדיבות. הגירסה ללא גלוטן מבוססת
על "ברוסקטה" טופו מטוגנת בשמן זית ומוקדשת לידידתי עידית. הפעם הברוסקטה מיועדת
לחובבי הכבד בגרסתו המתקתקה. את ליקר האוכמניות שלי פגשתי בסניף טיב טעם.

מצרכים:
* חצי קילו כבד עוף
* 3 בצלים בינוניים, חתוכים לחצאי פרוסות דקות
* 5 כפות שמן זית
* 1.5 כוס יין אדום יבש
שליש כוס ליקר אוכמניות (או ליקר פרי אחר)
רבע כפית  מימרח קארי, או כחצי צ'ילי חתוך לטבעות
* 4 כפות סילאן
מלח לפי הטעם
* פלפל (לא חובה, הקארי מעניק חריפות)
* חופן פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה:
מחממים מחבת ברזל. משמנים עם 2 כפות שמן זית וקולים את הכבדים, כדקה מכל צד, עד שהם משנים צבע מבחוץ, אבל נשארים אדומים בפנים. אפשר להוסיף מעט בצל לקליה להוספת ארומה. מוציאים לצלחת, להפסקת הבישול.
במחבת נפרדת, עמוקה דיה להכיל את כל הנוזלים, מחממים את יתרת שמן הזית ומוסיפים את הבצלים. מטגנים עד שקיפות ותחילת התקרמלות (השחמה).
למי שאין מחבת ברזל – ניתן להכין הכל במחבת אחת. במקרה זה יש להתחיל עם טיגון הבצלים וכשהם הופכים שקופים להוסיף את הכבדים. כשהכבדים משנים צבע מבחוץ מכל צד, להוציא אותם מהמחבת ולהשאיר את הבצלים.
מוסיפים  לבצלים את את הקארי, או הצ'ילי ולאחר שהתערבב היטב יוצקים את שאר החומרים. מערבבים ומצמצמים מעט את הנוזלים לקבלת סמיכות קלה. מחזירים את הכבדים ומשאירים עד שהם מוכנים. להיזהר לא לייבש אותם.

הכנת פרוסות הברוסקטה:
חותכים בגט לפרוסות אלכסוניות. להמשך ישנן שתי חלופות. האחת- מכניסים לטוסטר קופץ וכשהן פריכות מבחוץ ורכות מבפנים מוציאים, מטפטפים שמן זית, מורחים בפרוסת שום חצוי. הגירסה השניה – קולים את הפרוסות בתנור. זו פחות חביבה עלי, כיוון שיש להן נטיה קשה להישרף שם, אם הן קרובות לגריל ואם אין עליהן שמירה צמודה.

גירסת הטופו:
פורסים טופו לפרוסות בעובי חצי ס"מ לפחות. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים משני הצדדים
לקבלת פריכות.

הרכבת המנה:
שמים על צלחת אישית שתי פרוסות לחם (או טופו) פריכות. מניחים על כל אחת כבדים. יוצקים מעל את הרוטב עם הבצלים, בכמות שתאפשר ללחם לספוג טעמים, אבל לא תהפוך את הלחם סמרטוטי. גירסת הטופו, כמה שיותר רוטב, יותר טוב. מגישים את הברוסקטה חמימה. מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

4 תגובות הוסף תגובה

  1. עידית הגיב:

    אין עליך!! אכין בהזדמנות הקרובה

  2. Ora Coren הגיב:

    את זריזה.. ניסיתי את הטופו והפתיע לטובה.

  3. mrcarrothead הגיב:

    אני ממש נהנה לעבור על המתכונים באינדקס של הבלוג הזה. נרשמתי.

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה רבה. אשתדל לשמור אותו מעודכן…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s