עוגת שמרים גבינה ממכרת

ב

אורה קורן עוגת שמרים גבינה 1 אורה קורן עוגת שמרים גבינה 2 אורה קורן עוגת שמרים גבינה 3

אחת האהבות הקולינריות הגדולות שלי היא עוגת השמרים-גבינה הזו. היא ריחנית, מרשימה וכמובן טעימה. את הבצק ניתן להכין יום קודם ולשמור במקרר. כמו כל עוגת שמרים, היא הכי טעימה ביום הכנתה. גם למחרת היא נפלאה, ואם שומרים אותה במקרר מומלץ למחרת בבוקר, עם הקפה, לחמם במיקרו לפני ההגשה. אני מקדישה 20 שניות חימום לכל פרוסת עוגה (מחממת אותן בניפרד).

מצרכים לבצק:

250 גרם קמח
100 גרם חמאה רכה
50 מיליליטר חלב
40 גרם סוכר (כדאי להמיר חלק ממנו בשתי שקיות סוכר וניל)
15 מיליליטר מים בטמפרטורת החדר
12 גרם שמרים טריים (או 6 גרם שמרים יבשים)
1 ביצה
2-3 גרם מלח
גרידה מתפוז אחד (לא חובה, מוסיף טעם וארומה)

מצרים למלית גבינה

500 גרם גבינה לאפיה 5% משק צוריאל (או טוב טעם)
20 גרם פודינג וניל
שני שליש (140 גרם) כוס סוכר
1 ביצה

IMG_9535-web

אופן הכנתת הבצק: 1. מכניסים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים הרטובים ומערבבים.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 8-10 דקות במהירות איטית (1-2).
3. מכסים בניילון נצמד.
4. מתפיחים כשעה, לפחות עד הכפלת הנפח, עדיף במקום חמים ולח. אני מכניסה את הקערה למיקרוגל קר ולצדה מכניסה כוס עם מים רותחים, סוגרת את הדלת (לא מפעילה את המיקרו!) וממתינה להכפלת נפח. חלופת התפחה אחרת בחורף היא לחמם תנור אפיה לעד 30 מעלות (לא יותר, כדי לא להרוג את השמרים), או להכניס לתוכו כשהוא קר סיר עם  מים רותחים.
5. מעבירים את הקערה עם הבצק התפוח למקרר, מצננים למשך שעה עד 24 שעות. ככל שהזמן מתארך, הבצק יותר קל לרידוד (אינו חוזר ומתכווץ).
6. מקמחים מעט משטח עבודה. אם הבצק דביק, מוסיפים לו בהדרגה מעט קמח, עד שניתן לרדד אותו. מרדדים עליו את הבצק למלבן בעובי כ-3 מילימטרים. אם הוא מתכווץ חזרה, לתת לו לנוח 10-15  דקות ולחדש רידוד. לסובב אותו על משטח העבודה ולקמח לפי הצורך את המשטח ואת המערוך, אם מרגישים שהבצק נדבק.  בסוף התהליך, הצד שפונה אלינו צריך להיות בערך באורך התבנית בה תאפה העוגה. .
7. למלית: מערבבים גבינה, סוכר ואבקת פודינג וניל. בסוף מוסיפים כמעט את כל הביצה (משאירים מעט למרוח על העוגה לפני הכנסה לתנור) ומערבבים לתערובת אחידה. עדיף לערבב עם וו גיטרה, התערובת יוצאת יותר הומוגנית, אבל אפשר גם ידנית.. מורחים באופן שווה על כל הבצק, כולל הקצוות.
8. מתחילים לגלגל את הבצק בצד שקרוב אלינו. משתדלים להדק בעדינות כדי למנוע כיסי אויר.
9.עם סכין חדה חותכים את הגליל לכל אורכו באמצע. מתחילים ללפף את שני החלקים אחד על השני, מהאמצע כלפי קצה אחד, וממשיכים מהאמצע כלפי קצה שני. יכול להיות,שבשלב זה העוגה תיראה כאילו עברה תאונה. לא נורא, תנו לה סיכוי, זה יסתדר בסוף.
10. משמנים היטב תבנית אפיה, או מניחים נייר אפיה בתבנית. מרימים בזהירות את הבצק ומניחים בתבנית. אם הקליעה ארוכה יותר, מצופפים אותה בתוך התבנית. משאירים את העוגה מכוסה כחצי שעה.
11. מכניסים לתנור קרוב לתחתית (בתנור שלי זה השלב השני מלמטה מתןך שמונה שלבים. מספיק נמוך כדי שהגבינה למעלה לא תישרף וכדי שהבצק מלמטה לא ייאפה יתר על המידה. אופים ב-170 מעלות כ-45 -60 דקות. לקראת סוף האפיה לוודא שהגבינה לא נחרכת מידיי. החריכה בעוגה בצילומים היא מדוייקת.

IMG_9545-web

4 תגובות הוסף תגובה

  1. יואל הגיב:

    תודה על המתכון.
    אני חושב שבין שלב 10 ל 11 חסרה התפחה שניה.

    1. Ora Coren הגיב:

      תודה על הדברים. אפשר להתפיח, אבל מנסיוני היא תופחת בתנור תוך כדי אפייתה.

  2. rutke הגיב:

    תוכלי בבקשה להמיר את ה 6גר'שמרים ו20גר' פודינג לכפיות?

    1. Ora Coren הגיב:

      6 גרם שמרים הם כפית גדושה. 20 גרם פודינג זה רבע שקית, בערך 2 כפות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s