ללא הרבה ציפיות התישבנו במסעדה היחידה של מלון העץ בפארק ילוסטון האגדי (מדינת ואיומינג, ארה"ב) והתחלנו להזמין מנות. כיוון שיוסי אמר ש"לא מזמינים חומוס במסעדה רומנית", הזמנתי מה שנראה טבעי למקום – פאי רועים. המנה היתה פשוטה ונפלאה, ולהלן נסיון לשמר את טעמה, עם התאמה לתבלינים מקומיים. השעועית השחורה לא היתה במקור, שם היו במקומה גרגרי תירס.
אם אהבתם את המתכון הזה, אני שמחה לעדכן אתכם שהוא ו-99 נוספים מחכים לכם ב-ספר 100 המתכונים של חגי ישראל – ספר המתכונים שלי, שיצא לאור בשיתוף עם סטימצקי ויהיה מתנה מושלמת שכיף לחזור אליה כל שישי וחג להכנת הארוחה המשפחתית האהובה 🙂
מה צריך (לארבע מנות בינוניות):
600 גרם בשר טרי טחון
1 ק"ג תפוחי אדמה דזירה (קליפה אדומה)
2 בצלים
4 שיני שום
1 כוס יין אדום
1-2 כוס מים (לפי הצורך)
1 כף קורנפלור
1 צ'ילי אדום (או פחות, לפי הטעם)
1-2 כפיות רוטב הויסין (מתוק. נמצא בסופרים במחלקה האסיאתית).
3 כפות רסק עגבניות
2-3 יחידות פטריות מיובשות
כפית אבקת מרק עוף
חצי כפית ג'ינג'ר מגורר
כוס אפונה ירוקה קפואה
חצי כוס גרגרי תירס קפואים
כוס שעועית שחורה מבושלת (לא חובה)
מלח, פלפל
שמן זית
מה עושים:
בקיצור – מכינים פירה עם בצל מטוגן. מטגנים את הבשר עם השאר. מניחים בכלי הגשה את הבשר ומעליו את הפירה ומגישים.
בפירוט –
מקלפים את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר עם מים קרים וכפית מלח, מבשלים לריכוך ומסננים מהמים; קוצצים דק בצל אחד, מטגנים על שמן זית (להבה בינונית-נמוכה, שלא יישרף). מעבירים לסיר עם תפוחי האדמה (ללא המים) ומועכים לפירה.
משרים את הפטריות המיובשות במים רותחים לכמה דקות, לריכוך, וקוצצים. שומרים את המים.
קוצצים את הבצל השני לגודל בינוני, מכניסים למחבת עמוקה עם שמן זית וצורבים. עשהבצל מתחיל להשחים מוסיפים את הבשר, צורבים ומפוררים עד שכולו מאבד את הצבע האדום. כותשים את השום, קוצצים את הצ'ילי ומוסיפים, מצרפים את הג'ינג'ר המגורר, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
מערבבים את רסק העגבניות עם ההויסין, אבקת המרק וכוס מים, יוצקים על התבשיל ומערבבים.
מוסיפים יין ומערבבים כשתי דקות לנידוף האלכוהול. מוסיפים את האפונה הקפואה והשעועית המבושלת ומערבבים כחמש דקות.
מערבבים קורנפלור עם חצי כוס מים קרים ויוצקים על התבשיל, לעבות מעט את הרוטב. הבשר צריך להיות עם רוטב שיבעבע במחבת בין מרכיבי התבשיל, אך לא יכסה אותם. אם התבשיל יבש, לפי הצורך מוסיפים עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול.
אפשרויות הגשה –
מניחים את הבשר ומעליו את הפירה. אפשר בכלי מרכזי לשולחן, או בקערות אישיות. את הפירה ניתן לזלף, או להניח מעל הבשר ולעטר בפסי מזלג.
את המסע לילוסטון ולטיטון במרכז-מערב ארה"ב ארגנו אחותי מירי וגיסי יוסי. שניהם צלמי טבע ותיקים, כך שניתן היה לנחש שהשבוע יכלול מיגוון אטרקציות. אלא, שאפילו הם התקשו להאמין לשלל הרב שנפל בחלקם.
אז מה היה לנו ?










וואו!! צילומים נהדרים, איזה כיף לקרא ולראות.
רוב תודות.