מאפה שמרים טבעוני

ב

IMG_5207.jpg-web

לפני שנים נשלחתי מטעם TheMarker  לסקר את הסלון האוירי בפריז. באחד הערבים נכנסתי למסעדה לארוחת ערב מקומית. בשולחן לידי ישב גבר כבן 50. למנה שלי ביקשתי לצרף כוסית יין ולהפתעתי קיבלתי קנקן קטן וחמוד שמכיל כמות לשתי כוסיות. הסועד לצדי קיבל בקבוק יין שלם טובל במי קרח. אני בקושי סיימתי את קנקן היין שלי בעוד שהסועד שלצדי חיסל ללא בעיה את כל הבקבוק. כך התוודעתי מקרוב לפרדוקס הצרפתי – אפשר לאכול הרבה חמאה ושאר מאכלי כולסטרול רע, אם מטביעים אותם בכמות נאותה של יין אדום שעושה את הפעולה הנגדית.
כיוון שאין לי סיכוי להגיע לרמות השתייה הללו, אני מנסה לפתח מתכונים שיקטינו את מרכיב הכולסטרול הרע.  בהשראת מתכון הבריוש הצרפתי פיתחתי מתכון שמתאים גם לטבעונים שבמשפחה, במלית פודינג תה מאצ'ה-וניל-נענע.
אבקת המאצ'ה שנחשבת בריאה אמנם יקרה אך מספיקה לכמות גדולה מאוד של מתכונים וכמובן לשתיית תה חם או קר. אפשר לוותר על המאצ'ה במתכון, ולקבל קרם בטעם וניל-נענע. אפשר להוסיף גרידת תפוז, או מחית שמכינים לבד מפירות טרופים במקומה. כדאי לדעת שהמאצ'ה היא זו שמעניקה את הצבע הירקרק למלית. אוכמניות יעניקו לה צבע סגול.

מה צריך?
לבצק –
450 גרם קמח
300 מ"ל שמנת צמחית כ-21%
10 גרם (2 כפיות) מלח
60 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים
גרידה מלימון
כפית תמצית וניל
אפשרות: משפר אפיה או 120 גרם מחמצת
לקרם-
250 מ"ל (1 אריזה קטנה) שמנת צמחית
200 מ"ל (כוס) משקה שקדים או אחר
80 גרם (אריזה) פודינג וניל
3 כפות קורנפלור
כפית אבקת מאצ'ה או גרידת תפוז
קורט מלח
1 כף סוכר (לפי הטעם, אופציה)
כפית תמצית וניל
ענף קטן של נענע טריה (כ-6 עלים)

אבקת סוכר, בהגשה

IMG_5088.jpg-web.jpg

מה עושים?
בקיצור –
מכינים מאפה שמרים לפי ההוראות.
מכינים את הפודינג ומקפיאים אותו בתבנית מלבנית או בתבנית שקעים.
קורצים מהבצק עיגולים או חותכים לריבועים. חותכים את הפודינג הקפוא לצורה מתאימה, מעט יותר קטנה מגודל הבצק, מניחים על הבצק ולוחצים כך שנוצר שקע בבצק שהפודינג הקפוא ממלא. אופים ב-180 מעלות עד השחמת הבצק.

בהרחבה –
לבצק –
מערבבים הכל עם וו גיטרה 10 דקות. מקמחים כפות ידיים ומשטח עבודה, מעבירים אליו את הבצק (הוא דביק)מתפיחים.

לקרם –  מערבבים שמנת ומשקה שקדים. חצי מהכמות מעבירים לסיר ולחצי הנותר מכניסים את שאר המרכיבים ללא הנענע ומערבבים היטב. מתקבלת תערובת חלקה סמיכה.
מחממים את השמנת ומשקה השקדים שבסיר ומוסיפים את הנענע ואת התערובת תוך ערבוב מתמיד, רצוי במטרפה קטנה שמבטיח שלא תהיה הידבקות לקרקעית הסיר. כשהתערובת מבעבעת מסירים מהאש.
מרפדים תבנית מלבנית (אורך 20 ס"מ רוחב 15 ס"מ) בנייר אפיה. יוצקים מעליו את התערובת, מצמידים לפני השטח העליונים של הקרם נילון נצמד למנוע היווצרות קרום ומקפיאים. אפשר להקפיא מראש בתבנית שקעים בגודל המתאים ולכסות אותה בנילון נצמד. אפשר להכין את הפודינג כמה ימים לפני האפיה.

למאפה – מקמחים משטח עבודה ומשטחים עליו את הבצק בעובי של 1-1.5 סנטימטר.קורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי או חותכים לריבועים קטנים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
קורצים או חותכים מהקרם כשהוא חצי קפוא יחידות בגודל המתאים לגודל הבצק (מעט יותר קטן מהבצק). לוחצים יחידת קרם קפואה לתוך הבצק תוך יצירת שקע עמוק שמגיע עד משטח העבודה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמת הבצק.
בהגשה אפשר לפזר אבקת סוכר.

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s