איך חוגגים את חג החנוכה עם טבעונים במשפחה? פנזרוטי גבינה טבעוני עושה את העבודה נהדר. אפשר גם לאפות אותו, אבל התוצאה פחות מרשימה.
מה צריך (לכ-30 יחידות):
לבצק –
420 גרם (כוס וחצי) קמח
220 מיליליטר (חצי כוס ועוד כף) מים
8 גרם שמרים יבשים
4 כפות שמן רגיל (חמניות)
קורט מלח
2 כפות סוכר (לפנזרוטי מתוק)
למלית-
200 גרם קשיו טבעי
מיץ מחצי לימון
כ-200 מ"ל (כוס) מים קרים
50 גרם אבקת סוכר (לפי הטעם)
כפית וחצי קינמון
מעט תמצית וניל
לטיגון – חצי בקבוק שמן רגיל
להגשה – אבקת סוכר
מה עושים?
בקיצור – לשים בצק. מכינים מלית. מרדדים את הבצק, קורצים, ממלאים ומטגנים.
בפירוט – לבצק: מכניסים לקערת מיקסר לפי הסדר הבא: מים, שמן, מלח (השמרים לא אמורים לבוא במגע ישיר עם שמן ומלח), קמח, סוכר, שמרים. לשים כ-10 דקות לקבלת בצק חלק. אם הבצק נראה יבש ולא מתגבש בדקות הראשונות ללישה, מוסיפים מעט מים (כל פעם כף).
מכסים במגבת, או כובע אמבט (שמרים אוהבים לנשום) ומשאירים בצד להתפחה כשעה.
למלית: משרים קשיו במים לארבע שעות לפחות. מסננים. מכניסים את המרכיבים עם רוב המים לבלנדר ומערבבים לקבלת קרם גבינה חלק. מוסיפים כמעט את כל המים בשלב ראשון ואם הבלנדר לא מערבב היטב את הרכיבים מוסיפים בהדרגה עוד מים. טועמים ומתקנים תיבול.
מקמחים קלות משטח עבודה ומערוך ומרדדים את הבצק לעובי של כשני מילימטרים. קורצים עיגולים עם כוס, או רינג. בעזרת כפית מניחים מלית במרכז כל עיגול, וסוגרים את קצותיו לקבלת צורה של חצי עיגול. מוצע להתחיל באחד-שניים לבדוק כמה מלית לשים, כך שהקינוח יהיה מלא, אך המלית לא תפריע לסגירה. אם הפנזרוטי תפח והסגירה נפתחה, לפני הטיגון מהדקים שוב את הקצוות.
מחממים שמן ל-150-160 מעלות. למי שאין מד חום – מכניסים לשמן ידית עץ של כף ערבוב, ואם נוצרות סביבה בועות – השמן מוכן. רצוי שלא יהיה חם מידיי, כדי שלא ישרוף את הבצק. בכל מקרה הטיגון מהיר – 10-15 שניות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.
להגשה זורים מעל אבקת סוכר. מגישים מייד בתום הטיגון.