קניידלעך – הגרסה הבריאה (גם לטבעונים)

ב

IMG_8521.jpg-web

הרכב מנצח לא מחליפים, ואם הקניידלעך של אמא שלי כל כך טעימים, למה לשנות? אבל בכל זאת בחיפוש אחר הביס המושלם הגעתי לקניידלעך חדשים: הם בגודל ביס ומלאים עלים ירוקים קצוצים שמוסיפים לבריאות ולטעם. וכדי לפנק את כולם במשפחה  החלטתי להתאים אותם לטבעונים שבינינו. כלומר, ללא ביצים. מי שבכל זאת דבק במקורות (גדולים ועם ביצה) – אפשר לשלב את הירוקים גם בקנידלעך המקוריים.
בצילומים הם עם מרק סלק.

מה צריך (לכ-15 יחידות בגודל ביס)?
חצי כוס קמח מצה
חצי כוס מים
חצי כוס עלים ירוקים קצוצים (לדוגמה, שמיר ופטרוזיליה)
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפות שמן רגיל

2 כפות קורנפלור
2-3 כפות מים

מה עושים?
בקיצור – מערבבים קורנפלור במים, מערבבים את שאר החומרים ומוסיפים אליהם את הקורנפלור המומס. יוצרים כדורונים, מבשלים במים רותחים מומלחים. מצננים קלות.
בהרחבה – ממיסים שתי כפות קורנפלור בשתי כפות מים. זה יהיה הדבק שישמור על הקנידלעך מהתפרקות במים הרותחים. צריך להיווצר מרקם נוזלי. אם מתקבל גוש, יש להוסיף עוד מים בהדרגה.
מערבבים את שאר המרכיבים. מוסיפים את הקורנפלור המומס. יוצרים כדורונים בגודל ביס.
מחממים מים בסיר, ממליחים. אני מוסיפה למים גם את הגבעולים הירוקים שהשתמשנו בעלים שלהם, לשידרוג הטעם. כשהמים רותחים מנמיכים מעט את הלהבה ומכניסים חלק מהכדורים שיצרנו. הם צריכים לנוע במים מבעבעים קלות, בנוחות ובלי להידבק זה לזה. לאחר שהם צפים ממתינים חמש דקות ומוציאים. באמצע הופכים אותם, להבטיח בישול אחיד. רצוי להוציא תחילה אחד מהם ולחצות לשניים לוודא שהוא מבושל גם במרכזו.
משאירים את הקנידלעך כמה דקות בטמפרטורת החדר שיתמצקו מעט, ולאחר מכן אפשר להוסיף אותם למרק. אני לא מכניסה אותם לסיר המרק אלא מוסיפה ישירות לצלחות ההגשה.

 

IMG_8569.jpg-web

 

 

 

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s