אסאדו בתנור

ב

מנה של חמש דקות עבודה וכארבע שעות בישול ארוך שעושה עבורנו התנור. הבשר יוצא טעים ועסיסי. עם אורז וסלט ירקות ליד, זו ארוחת צהרים נהדרת.
חמש דקות העבודה הן למעשה תבלינים שמורחים על הבשר. אפשר להסתפק במלח, פלפל, שמן זית (או יין) ופפריקה אדומה ואפשר להוסיף עוד טעמים שאוהבים. מה שחשוב זה לטעום את התערובת שמתקבלת, היא צריכה להיות טעימה, ללא קשר לבשר. צירפתי רשימת מרכיבים שאני אוהבת.
קחו בחשבון שלפעמים הבשר הוא חצי מהנתח שאתם קונים. אנחנו מקבלים את האסאדו בדרך כלל עם עצמות והרבה שומן. כמובן שעדיף לבחור אצל הקצב נתחים עם יותר בשר.

מה צריך (לכ-5 מנות)?
2 ק"ג אסאדו עם העצם
תערובת למריחה –
3 כפות יין אדום
1 כפית חרדל
חצי כפית מלח
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מעושנת
1 כף כמון
1 כף רוטב סויה
1 כף דבש
להגשה (לא חובה) –
חצי כוס עלים קצוצים שאוהבים (פטרוזיליה וכוסברה)
כפית גרידת לימון אורגני

מה עושים?
בקיצור – מערבבים את חומרי התערובת, מורחים על הבשר, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה, מכסים היטב בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות למשך חצי שעה. מורידים טמפרטורה ל-170 מעלות ומשאירים 3.5 שעות. מעלים טמפרטורה ל-250 מעלות, פותחים את ניירות הכסף והאפיה ומשאירים 5 דקות או יותר, לקירמול.
בפירוט –
1. מחממים תנור ל-200 מעלות
2. מכניסים את כל חומרי התערובת לקערה ומערבבים היטב.
3. מורחים את התערובת על הבשר משני הצדדים.
4. מניחים נייר אפיה גדול על תבנית כך שיעטוף את הבשר. מניחים עליו את הבשר עם התבלינים ומכסים עם נייר האפיה כמו אריזת מתנה, מכל הצדדים, כך שלא רואים את הנתחים.
5. מכסים את כל התבנית בשלוש שכבות של נייר כסף, לאורך ולרוחב, לאיטום מלא. זה שלב חשוב!
6. מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לחצי שעה.
7. מנמיכים חום ל-170 מעלות ואופים 3.5 שעות נוספות.
8. מוציאים מהתנור ומעלים את הטמפרטורה שלו ל-250 מעלות.
9. פותחים את ניירות האפיה והכסף ומכניסים את התבנית לתנור לכ-5 דקות או עד שרואים שהבשר התקרמל והשחים.
10. מערבבים עלים ירוקים וגרידת לימון ומפזרים על הבשר לקראת ההגשה.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s