
יש לי שאלה: מה אתם רואים בצנצנת? יכול להיות שאנחנו רואים דברים אחרים? אתם כנראה רואים כאן כרוב לבן וכרוב סגול. אני רואה מיליארדי חיידקים טובים, שיווצרו ממש כאן תוך שלושה ימים.
בין אם אנחנו חולים או בריאים, טוב לאכלס את הגוף בחיידקים טובים., שיילחמו בחיידקים הרעים שנכנסים אלינו בלי שנרגיש ומחוללים מחלות. לכן טוב לאכול כרוב כבוש, למרות שיש בו מלח, מוצר שאינו מומלץ לצריכה מרובה. אולם, כיוון שאנחנו מכינים את הכרוב המדובר, אנחנו יכולים לשלוט בכמות המלח, כך שיספיק לייצר אוכלוסיית חיידקי מעי טובים, אך לא יהיה הרסני לבריאות.
ואם במלח עסקינן, עדיף להשתמש במלח גס, כזה שמגיע בגרגרים עבים. המלח הדק (שולחני) מכיל חומר כימי שמונע ממנו להתגבש מהלחות שבאויר, ואנחנו לא מעוניינים להכניס לגופנו חומרים כימים שלא לצורך.
כרוב כבוש במלח הוא הפרוביוטיקה הכי טבעית. הוא מתאים גם לצמחונים, טבעונים ורגישים ללקטוז, שלא צורכים חידקים טובים דרך מוצרי חלב מותססים (כדוגמת יוגורט). הוא עד כדי כך בריא, שאני מכירה מישהי שחלתה בסרטן השד והחלימה, תודה לאל, שהנטורופטית שלה המליצה לה אפילו לשתות את מי ההחמצה מידי יום, כחלק מהתפריט שנועד לסייע לה להחלים. כמובן אי אפשר לדעת מה היתה תרומת הכרוב הכבוש להחלמה, אבל ניתן לשער שהוא עזר, כיוון שהעובדה שהוא מכיל מיליארדי חיידקים טובים אינה שנויה במחלוקת כיום, למיטב ידיעתי. עם זאת, משרד הבריאות דורש לציין שהוא אינו מאשר את הסגולות הרפואיות המיוחסות למזונות השונים.
בשלב זה אני מצרפת את צילום הכרוב שהוכנס ממש עכשיו לצנצנת. עוד כמה ימים יצטרף צילום שלו מוכן לאכילה.
אופן ההכנה הכי קל. אפשר להכין אותו רק מכרוב לבן, רק מכרוב סגול, או לשלב את השניים.
מה צריך לצנצנת 2 ליטרים (למתכון שבצילום)?
כרוב קטן לבן
כרוב קטן סגול
43-50 גרם (2.5-3 כפות) מלח גס
2 ליטרים מים
מה עושים?
קוצצים דק את הכרובים. מניחים בצנצנת תוך לחיצה כך שתיכנס כמות מירבית של כרוב.
ממיסים 2.5 כפות מלח (למליחות מעודנת של הכרוב) (או 3 כפות למליחות קלאסית) ב-2 ליטר מים ויוצקים מעל הכרוב, ככל שהצנצנת תכיל. מכסים את הכרוב במים וסוגרים. הופכים את הצנצנת ומנערים (מעל הכיור למקרה של דליפה) כדי שהמלח יתפזר במים.
משאירים על השיש 3 ימים. מידי יום אפשר להפוך את הצנצנצת (מעל הכיור) כדי להבטיח אחידות ברמת המליחות.
יש לכם צנצנת בנפח אחר? חישוב המלח הוא כף ורבע (22 גרם) או כף וחצי (25 גרם) מלח לליטר (4 כוסות) מים.
גם בימים החמים שומרים מחוץ למקרר, לא במרפסת/אדן חלון אלא על השיש במטבח.