סיניייה טבעונית עם טחינה ירוקה

ב

הסינייה הטבעונית היא וריאציה על המנה המקורית, שמבוססת על בשר וירקות. הוצאתי את המרכיב הבשרי והוספתי ירקות. התקבלה מנת בריאות, טעימה ומזינה.
שמה של המנה שמקורה ערבי, סינייה, לקוח מהכלי בו היא מוגשת, תבנית מתכת עגולה. שלל רכיביה מוכנים, כל אחד בדרכו, והם נפגשים יחד באותה תבנית (או מחבת), שם הטחינה מאחדת אותם לתבשיל מפנק.
כמות הטחינה והסמיכות שלה נתונים לפרשנות של כל אחד. אני מעדיפה אותה במרקם של טחינה נוזלית ששמים על פלאפל כדי שלא תכביד על המנה. אני משתמשת בה כרוטב דק בבסיס המנה ולא מכסה את כל הירקות בשכבה עבה של טחינה. כך אני שומרת על קלילות יחסית של המנה ועל הטעמים של כל ירק. ואפשר גם לצרוב אותה לגוון שחום או לגוון בהיר יותר ששומר טוב יותר על טעמם המגוון של הירקות.
הרכיבים שבמתכון הם המלצה, אפשר להוסיף או להחסיר. אני ממליצה לא לוותר על פטריות, בטטה ובצל.
לטחינה הוספתי מעט פטרוזיליה שהעניקה טעם מעניין וצבע ירקרק.

מה צריך (5-4 מנות)?
1 בטטה בינונית
1 בצל גדול
5 קישואים בינוניים-קטנים
סלסלת פטריות
כ-15 עגבניות שרי קטנות
5-4 פרחים גדולים של כרובית
חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים (אופציונלי)
מלח, פלפל
שמן זית

לטחינה –
כוס טחינה גלמית
1.5-2 כוסות מים (לפי דרגת הסמיכות שרוצים)
שליש כפית מלח
כפית מיץ לימון
2 שיני שום גדולות
רבע כוס עלי פטרוזיליה ללא הגבעול (אופציונלי)

מעל –
עלי פטרוזיליה/אורגנו

מה עושים?
מקלפים בטטה וחותכים לקוביות בגודל ביס.
מקלפים בצל, חותכים לרבעים ומפרידים את הגלדים.
שוטפים קישואים ופורסים עם הקליפה ליחידות גדולות מהבטטה.
פטריות קטנות משאירים שלמות. את הגדולות חותכים לחצאים/רבעים. תלוי בגודל.
מניחים נייר אפיה בתבנית. מניחים עליו את הבטטה, הקישואים והבצל. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל ומערבבים. קולים בטמפרטורה גבוהה עד שהם נצרבים בקצוות והופכים אלדנטה (החלק הפנימי עדיין מעט קשה). העגבניות יכולות להתרכך לחלוטין.
מבשלים כרובית במים מומלחים למצב אלדנטה.
מזלפים שמן זית על הפטריות ועגבניות השרי, מתבלים במלח ופלפל ומצרפים לתבנית 5 דקות לפני תום הצריבה של שאר הירקות.

לטחינה –
מכניסים את רוב המים ואת שאר המרכיבים לבלנדר ומערבבים/מרסקים עד לקבלת מימרח נוזלי. מוסיפים מים לפי רמת הסמיכות הרצויה. טועמים ומתקנים תיבול.
לחלופין אפשר לקצוץ את הפטרוזיליה, לכתוש את השום ולערבב הכל ידנית. בחלופה הידנית מומלץ לשלב תחילה רבע מהמים, לערבב היטב ולאחר קבלת מרקם אחיד להוסיף את שאר המים בהדרגה תוך כדי ערבוב.

ההרכבה –
מכניסים לקערות אישיות או לקערה מרכזית את הירקות שנצרבו בתנור, החומוס והכרובית. מזלפים מעל את הטחינה. מכניסים לתנור בחלקו העליון ואופים בטמפרטורה גבוהה (כ-220 מעלות) עד שהטחינה מזהיבה מעט ומתחילה להתייבש.
בהגשה מפזרים מעל עלים ירוקים, קצוצים או שלמים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s